Peugeot: Nieuwe instapversie Peugeot E-208

Hij staat nog niet op de prijslijst, maar AutoWeek kan wel al melden wat de nieuwe instapversie van de volledig elektrische Peugeot e-208 moet gaan kosten.

Peugeot levert de nieuwe 208 niet alleen met een een reek benzine- en dieselmotoren, maar heeft ook een volledig elektrische versie op de prijslijst staan: de e-208. Die stekkervariant was al bestelbaar als € 36.250 kostende Allure en als € 39.050 kostende GT. Daar komt nu een goedkopere instapuitvoering bij: de Active.

De e-208 kost als Active € 34.900 en daarmee duikt de elektrische Fransman nipt onder de 35 mille. De aandrijflijn is uiteraard identiek aan die van z’n broertjes en dat betekent dat ook deze e-208 over een 50 kWh groot accupakket beschikt waarmee de compacte Peugeot 340 WLTP-kilometers elektrisch moet kunnen afleggen.

De standaarduitrusting van de Active omvat onder meer automatische verlichting, een noodremsysteem, een rijstrookassistent, cruise control, airco, elektrisch bedienbare ruiten voor, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, verkeersbordherkenning en led-dagrijverlichting. Lichtmetaal krijg je niet, de Active staat namelijk op 16-inch wielen met sierdeksels.